Nye MacBooks – aluminium til folket!

 

Apple sliter med å holde på hemmelighetene sine om dagen, for det var svært få overraskelser som kom frem under kveldens Apple Event. Nok engang viser det seg at Daring Fireball aka John Gruber, slipper presise rykter i forkant. Mannen har tydeligvis særdeles gode kontakter på innsiden..

Ingen overraskelser betyr ikke at det var en skuffende event. Likevel hadde jeg et lite håp om en billigmodell som kunne solgt i bøtter og spann, noe jeg skrev om i en tidligere post. Nå er det nok slik at Apple ikke ønsker å levere maskiner i dette sjiktet, dessuten så selger Mac-bøkene veldig bra som de gjør, så hvorfor rote det til med en modell som spiser av eksisterende portefølje? I USA har MacBook 20% av privatmarkedet UTEN å ha en «billigmodell».

 

Samtlige av Apple’s bærbare maskiner er nå lagd i ett stykke aluminium, og beskrives som ekstremt solid av Gizmodo, som allerede har lagt ut noen hands-on erfaringer:

Everything about the Pro is solid, and although we didn’t forcefully try to bend it in half (too many witnesses), we gently felt how much more solid it is than current models, and it felt good. The rounded cover and edges add a more MacBook Air feel to the line, which is a welcome change to the more razor-sharp edges of previous models.

Videre ligger det nå et lag glass foran skjermen – som på de nye iMac’ene – og styreplaten er også av glass, helt uten knapper! Denne er klikkbar og har støtte for multitouch, med mulighet for å konfigurere virtuelle museknapper.

Skjermen er bakgrunnsbelyst med LED, noe som vil gi sterkere lys og bedre farger.

Intel har blitt forlatt til fordel for nVidia som nå står som leverandør av chipset til MacBook, og er den første maskinen som får æren av benytte det splitter nye chipset/GPU-kortet nVidia GeForce 9400M. 

Nå som MacBook og MacBook Pro har blitt nesten identiske, hva skal man så velge? Dette er selvsagt avhengig av brukeren og dens behov for kraft og hastighet. Proffene vil nok uansett gå for Pro-modellen, ikke minst pga to grafikkort og FireWire 800. Her er en enkel sammenligning av de to modellene: whichmacbook

 

Regner med å ha en MacBook Pro som arbeidsmaskin i løpet av høsten, samt den nye 24″ LED Cinema Display, derfor er jeg veldig spent på å få testet godsakene.

Spesielt hvordan den nye touchpaden fungerer i praksis, hvordan de integrerte høytalerne i skjermen låter, hvor bra det nye nVidia-kortet er osv osv..

Det kommer sikkert en hands-on posting fra meg også!

Bli med i samtalen

4 kommentarer

  1. Spennande, gleder meg til å ta ein tur opp på Energisenteret og sjekke ut Pro’n når den kommer i hus og forhåpentligvis handle Mac Mini:-) Du er ein heldiggris som kan påvirke sjefen din til å gå for Mac og ikkje simple Dell ol på jobben. Vi skal også «oppgradere» på kontoret -fra tynnklient til enda tynnere klient! Det skakke værra mulig!!! Heia Lhmr.kommune!!!

  2. Hvor tynn kan en klient bli? heh!

    For å ta det første først, jeg har ikke påvirket noen jeg. Min sjef – som også leser dette – har definitivt selvstendige oppfatninger, men et åpent sinn 😉

Legg igjen en kommentar